Момински Водопади

Од Википедија — слободната енциклопедија

Моминските Водопади се наоѓаат во раселеното село Копришница во Општина Демир Капија, јужниот дел на Република Македонија. Водопадите се формираат од реката Моминска. Неколку други водопади можат да се најдат во планините околу Демир Капија.