Прејди на содржината

Мирамар Мисионес

Од Википедија — слободната енциклопедија

Клуб Спортиво Мирамар Мисионес, обично познат едноставно како Мирамар Мисионес е уругвајски фудбалски клуб со седиште во Монтевидео. Клубот е формиран од спојувањето на два клуба: Мирамар (основан на 17 октомври 1915 година) и Мисионес (основан на 26 март 1906 година), во јуни 1980 година. Како дел од спојувањето, новата лента за новиот клуб била мешавина од оние на претходните два клуба. Домашната лента (бела и црна) е старата лента Мирамар, а лентата за гости била онаа што ја користеше Мисионес. Она што го направи ова спојување забележливо е тоа што Мирамар и Мисионес беа локални дерби ривали, бидејќи и двајцата потекнуваа од истата населба на Монтевидео.

Пред создавањето на овој клуб, Мирамар исто така се спои со легендарниот клуб Албион во 1976 година, формирајќи го „Албион Мирамар“. Сепак, овој ентитет траел само 2 сезони.

Менаџери

[уреди | уреди извор]

Претседатели

[уреди | уреди извор]
  • Сегунда дивизион Уругвај (второ ниво): 3
1942, 1953 (како Мирамар), 1986 година
  • Дивизиски интермедија : 2
  • Сегунда дивизион аматерски (3 ниво): 1
1974 година (како Misiones)
  • Екстра дивизија (3 ниво): 2
1917, 1937 година (како Мирамар)
  • Екстра дивизија (4 ниво): 1
1953 година (како Misiones)

Надворешни врски

[уреди | уреди извор]