Метафаза

Од Википедија — слободната енциклопедија
Метафазата во клетките (тука животинска клетка) се карактеризира со распоред на хромозомот во екваторската рамнина на вретеното

Метафаза е фаза во која хромозомите се редат во средината на делбеното вретено.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Метафаза (втора фаза во процесот Митоза)