Мексикантаун

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Црква во Мексикантаун

Мексикантаун (англиски: Mexicantown) е дистрикт во Детроит, Мичиген. Се наоѓа во јужнозапад страна на градот. Бројот на жители во Детроит се намалил, ама бројот на жители во Мексикантаун секогаш се растил според имиграцијата од Мексиканците. 50% во Мекискантаун се Мексиканци, 25% се црнци, 20% се белци, и 5% се Араби. Овој дистрикт е многу популарен за Мексиканската јадење.