МедијаВики:Sitenotice

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


F icon.svg

Следете ја Википедија на македонски јазик на Facebook!

Меѓународна иницијатива „Цели за одржлив развој“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот од 19–26 септември 2020 година ќе се одржи уредувачка седмица во рамки на меѓународната иницијатива „Цели за одржлив развој“. Приклучете се и освојте една од наградите!

Уредувачки викенд „Птици“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека во периодот од 19-20 септември 2020 година ќе се одржи уредувачки викенд на тема „Птици“.

Втора светска војна, 75 години подоцна

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на ден 19 септември 2020 година ќе се одржи уредувачки маратон на тема „Втора светска војна, 75 години подоцна“.