МедијаВики:Cite text

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Содржина: АПА | МЛА | МХРА | Чикашки | ЦСЕ | Блубук | АМА | BibTeX | вики

ВАЖНА НАПОМЕНА: Во образованието и професионалното издаваштво третични извори не се признаваат како единствен извор на наведување на информации. Ова може да доведе до намалување на оценката или потполн неуспех. Статиите на Википедија се предвидени како информативни текстови, кои даваат општ преглед на тематиката, како почетна точка за понатамошно изучување на стручна литература.

Како и секој информативен материјал составен од корисничка заедница, на Википедија постои можност за неисправности и затоа споредувајте ги фактите со неколку други извори, и прочитајте го нашето одрекување од одговорност за повеќе информации.