Марија Сундбом

Од Википедија — слободната енциклопедија

Марија Ајрин Сундбом (родена на 19 мај 1975 година, во Упсала)[1] е шведска глумица. Таа припаѓа на ансамблот на Градскиот театар во Упсала.[2]

Филмографија[уреди | уреди извор]

  • 2005 година - Ласерски мажи (ТВ серија)
  • 2006 година - Детективска агенција на ЛасеМаја (ТВ серија)
  • 2007 година - Солсторм
  • 2009 година - Барби-сини
  • 2009 година - Маскенбалот
  • 2011 година - Брон (ТВ)
  • 2019 година - Жив песок

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. http://www.birthday.se/person/70d31b18-e521-0849-3113-9e3a5f0ff2fd
  2. http://www.uppsalastadsteater.se/index.php?cID=72&ref_cID=72&bID=924&dd_asId=16

Надворешни врски[уреди | уреди извор]