Македонски полициски симболи

Од Википедија — слободната енциклопедија

Следува табела на сите логоа, амблеми и знамиња на Македонската полиција од нејзините почетоци, па до сега.

Знаме Датум Употреба Опис
North Macedonian police patch.png 1991 – денес Лого на македонската полиција
Unoff logo mk police.jpg 2003 – денес Лого на македонската полиција во кампањата за зближување на полицијата со народот
Znak ar.jpg 1992 – денес Лого на агенцијата за разузнавање
Coat of arms of Macedonian Border Police.png 2006 – денес Лого на пограничната полиција
Logo mk carina.gif 1991 – денес Лого на Македонската царина
MacedonianSpecialforceLions.png 2001 – денес Грб на единицата за брза интервенција „Лавови“