Магдалена Македонска

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Магдалена Македонска е родена во село Бачево, Пиринскиот дел на Македонија, на 6 април 1950 година. Ја завршила Академијата за драмски уметности во Софија. Вработена е во болницата во Елин Пелин, Бугарија.

Член е на Друштвото на писателите на Македонија од 1995 година.

Книжевна продукција[edit | edit source]

  • Ребро Адамово (поезија, 1993)
  • Грофицата вари грав (хумор од Пиринска Македонија, 1995)