Лукашовка (Липовечки реон)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лукашовка
Лукашівка
Местоположба
Координати

Erioll world.svg 49°14′51″N, 28°56′29″E

Општи податоци
Име
- изворно
Лукашовка
  Лукашівка
Поштенски број 22534
Управа
Земја  Украина
Број на општини Виничка област, Липовечки реон
Географија
Површина 2,04 км²
Надморска височина 290 м
Население
Население 750

Лукашовка (Лукашова) (украински: Лукашівка) е село во Украина, Липовечки реон, Виничка област.