Прејди на содржината

Лос Транкос (поток)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лос Транкос

Потокот Лос Транкос (англиски: Los Trancos Creek, од шпански: Las Trancas: препреки, говедарска ограда) е поток што тече северно од сртот Монте Бело близу североисточните падини на Сантакрушките планини. Лос Транкос се влева во потокот Сан Францискито покрај Стенфордовиот универзитет во Калифорнија, САД. Тој претставува природна граница меѓу окрузите Санта Клара (на југоисток) и Сан Матео (на северозапад).