Лозница

Од Википедија — слободната енциклопедија

Називот Лозница може да се однесува на:

Населени места[уреди | уреди извор]

Градови[уреди | уреди извор]

Села[уреди | уреди извор]

  • Лозница – село во Бугарија;
  • Лозница – село во општината Братунац, Босна и Херцеговина;
  • Лозница – село во општината Вишеград, Босна и Херцеговина;;
  • Лозница – село во Србија;
  • Лозница – село во Украина;
  • Лозница – село во Црна Гора;

Оштини[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]