Лифт (награда)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Лифт — македонска годишна стрип награда. Наградата за прв пат е востановена во 2019 година и првата награда се доделила за најдобар стрип за 2018 година. Иницијатори на наградата биле книгоиздателството Темплум и ОХО. Целта на наградата е да ги промовира и афирмира македонските стрип автори, но и да го унапредува стрипот како медиум.[1]


Лауреати[уреди | уреди извор]

Година Добиник Стрип
2019

Наводи[уреди | уреди извор]