Линија Некрасовскаја (Московско метро)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Некрасовскаја
Преглед
Изворен називНекрасовская
СопственикМосковски Метрополитен
Бр. на линија15
МестоМосква
Последни станициНижегородскаја (запад)
Некрасовка (исток)
Станици8
Опслужување
ВидМетро
СистемМосковско метро
Превозник/циМосковски Метрополитен
Историја
Пуштена3 јуни 2019
Технички
Должина19 км
Одликаподземна железница
Колосек1.520 мм (4 ст 11 56 in)
План на трасата
Непознат дел од трасата „uextCONTg“
идно поврзување со Линија Троицкаја (Московско метро) (2026+)
Непознат дел од трасата „BAHN“ Непознат дел од трасата „utINTACC“
Нижегородскаја
Железничка станица Нижегородскаја (Москва) Болшаја Колцеваја (Московско метро) Московски централен прстен (Московско метро)
Непознат дел од трасата „utACC“
Стахановскаја
Непознат дел од трасата „utACC“
Окскаја
Непознат дел од трасата „utACC“
Југо-Восточнаја
Непознат дел од трасата „utSKRZ-G4“
Серпуховско-Тимирјажевскаја (Московско метро)
Непознат дел од трасата „BAHN“ Непознат дел од трасата „utINTACC“
Косино
Железничка станица Косино (Москва) Линија Таганско-Краснопресненскаја (Московско метро)
Непознат дел од трасата „utACC“
Улица Дмитриевского
Непознат дел од трасата „utACC“
Лухмановскаja
Непознат дел од трасата „utABZgl“ Непознат дел од трасата „uKDSTCCeq“
Железничко депо Рудњово
Непознат дел од трасата „utKACCe“
Некрасовка
Шемава:

Линија Некрасовскаја (руски: Некрасовская линия) — линија на московското метро.

Станици[уреди | уреди извор]

Име на станица Датум на отворање Пренос Длабочина (м) Слика
Нижегородскаја (Нижегородская) 27 март 2020 -21,8
Стахановскаја (Стахановская) 27 март 2020 -19
Окскаја (Окская) 27 март 2020 -21
Југо-Восточнаја (Юго-Восточная) 27 март 2020 -20
Косино (Косино) 3 јуни 2019 -27
Улица Дмитриевского (Улица Дмитриевского) 3 јуни 2019 -18
Лухмановскаja (Лухмановская) 3 јуни 2019 -15
Некрасовка (Некрасовка) 3 јуни 2019 -16