Ливињо

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ливињоград и општина во покраината Сондрио во регионот Ломбардија, северна Италија. Сместен е на надморска висина од 1.816 метри на италијанските Алпи. Површината на градот изнесува 211 км2 и тука живеат 5.326 жители.

Ливињо од сливот на Аква Гранда со езерото Гало