Лешница

Од Википедија — слободната енциклопедија

Лешница може да се однесува на:

Населени места[уреди | уреди извор]

  • Лешница — село во Гостиварско
  • Лешница — село во Кичевско
  • Лешница — село во Горноџумајско, Пиринска Македонија
  • Лешница — село во Светиврачко, Пиринска Македонија
  • Лешница — село во Ловечко, Бугарија
  • Лешница — село во Загорско, Епир, Грција

Реки[уреди | уреди извор]

Долини[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]