Летница

Од Википедија — слободната енциклопедија

Летница може да се однесува на:

Населени места[уреди | уреди извор]

Бугарија[уреди | уреди извор]

Косово[уреди | уреди извор]

Полска[уреди | уреди извор]

  • Летница – река, притока на Обра во војводството Лубуш;
  • Летница – 2 села во Лубушко и Западнопомеранско војводство;
  • Летница – населба на Гдањск.

Дуго[уреди | уреди извор]

  • Летница (риба) (Salmo letnica aestivalis) – претставува летна форма на Охридска пастрмка.
  • Летница – сопруга на Перун (во словенската митологија).