Леополд Моцарт

Од Википедија — слободната енциклопедија
Леополд Моцарт

Леополд Моцарт (германски: Leopold Mozart) (14 ноември 1719 - 28 мај 1787) бил австриски композитор, познат по тоа што му бил татко на Волфганг Амадеус Моцарт.