Лајпцишки саем на книгата

Од Википедија — слободната енциклопедија
Саем на книгата во Лајпциг
Оддел Книги
интернет врска www.leipziger-buchmesse.de
Последен настан
Датум 21 - 24 март 2019 г.
Посетители 280 000
Учесници 2 547
Големина 104 700 m²
Следен настан
Датум 12 - 15 март 2020 г.

Саемот на книгата во Лајпциг е втор по големина во Германија, по Саемот на книгата во Франкфурт, а веднаш до Меѓународниот саем на автомобили, како и Саемот за универзален модел. Најпознатиот Саем во Лајпциг се одржува секоја година во средината на март.

Саемот на книгата во Лајпциг е поврзан со Фестивалот за читање во Лајпциг, кој служи за интензивна размена помеѓу автори и читатели. Како делови од Саемот на книгата во Лајпциг, исто така, се Конвенцијата Манга стрип и Саемот на стари книгата во Лајпциг .