Куп на Словенија во ракомет

Од Википедија — слободната енциклопедија

Купот на Словенија е национален ракометен куп на Република Словенија што се одржува во организација со ракометната федерација на Словенија.

Финале[уреди | уреди извор]

Сезона Победник Второпласирање Резултатот
1991–92 година Цејее Баковци 32–19
1992–93 година Цејее Слован 15-10
1993–94 година Цејее Спречи 25–21
1994–95 г. Цејее Горење 31–20
1995–96 г. Цејее Слован 27–22
1996–97 година Цејее Горење 29–19
1997–98 година Цејее Горење 25–21
1998–99 г. Цејее Правило 67 29–24
1999–2000 година Цејее Правило 67 29-25
2000–0101 година Цејее Горење 29–23
2001–2012 година Правило 67 Цеље 27–26
2002–03 година Горење Правило 67 29-25
2003–04 година Цејее Спречи 40-25
2004–05 година Голден клуб Цеље 40–37
2005–06 година Цејее Златен клуб 27–24
2006–07 година Цејее Горење 28–26
2007–08 година Копер Златен клуб 30-25
2008–09 година Копер Цеље 24-19
2009–10 Цејее Марибор 35–33
2010–11 Копер Горење 22–20
2011–12 Цејее Копер 26–21
2012–13 Цејее Горење 28–24
2013-14 година Цејее СИТЕ 31–16
2014–15 Цејее Горење 34–29
2015–16 Цејее Копер 2013 година 38-25
2016–17 Цејее Марибор 36–28
2017-18 Цејее Крка 40–33
2018-19 Горење Крка 24-20

Успешност во клубови[уреди | уреди извор]

Клуб Број на наслови Години на освојување на титулата
Цеље
21
1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2004, 2006, 2007, 2010, 2012, 2013, 2014, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 година
Копер
3
2008, 2009, 2011 година
Горење
2
2003, 2019 година
Златен клуб
1
2005 година
Правило 67
1
2002 г.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]