Кунигамски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кунигамски
Зборуван во: Јапонија 
Регион: Кумигами, Окинава
Вкупно говорници:
Јазично семејство: јапонски
 рјукјуски
  окинавски
   Кунигамски
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: id=xug xug

Кунигамски јазикокинавски јазик што се зборува во областа Кумигами на островот Окинава во Јапонија. Како и останатите окинавски јазици, тој е дел од рјукјуанските јазици.