Кошара

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кошара

Кошара - просторија чии ѕидови се од праќе облепени со кал за чување добиток.[1] Добро опремените кошари имаат јасли и поила.

Строежот на кошарите е различен во различни земји и зависи од културно-историските традиции на народите. Исто така, достапните градежни материјали како и намената влијаат на градбата на кошарите.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]