Косакивка (Липовечки реон)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Косакивка
Косаківка
Црква „Св. Јован Богослов“
Црква „Св. Јован Богослов“
Црква „Св. Јован Богослов“
Местоположба
Координати

49°17′31″N, 28°43′59″E

Општи податоци
Име
- изворно
Косакивка
  Косаківка
Поштенски број 22530
Управа
Земја  Украина
Број на општини Виничка област, Липовечки реон
Географија
Површина 0,966 км²
Надморска височина 253 м
Население
Население 388

Косакивка (украински: Косаківка) е село во Украина, Липовечки реон, Виничка област.