Корисник:INkubusse/Шаблони за одржување на слики

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на сите шаблони што служат за секакво одржување на слики. Во левата колона се дадени шаблоните на англиската Википедија (видете en:User:Kelly/Image maintenance templates (или [1])), а во десната се соодветните македонски шаблони.

Општи информации[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:Information {{Слика-инфо}}
en:Template:Image information art {{Податоци-уметничко дело}}
en:Template:Information TV series screenshot {{Слика-инфо скриншот од ТВ серија}}
en:Template:Creator {{Создавач}}
en:Template:picture of the day {{Слика на денот}}
en:Template:FeaturedPicture {{Избрана слика}}
en:Template:FeaturedSound {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:FormerFeaturedPicture {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:FormerFeaturedSound {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:FSC {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:FPCold {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Wallpaper {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:WideWallpaper {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Non-featured wallpaper {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:CommonsWallpaper {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:WideCommonsWallpaper {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Commons non-featured wallpaper {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Orphan image {{Слика сираче}}
en:Template:Badimage {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Image template notice {{Белешка за предлошки за слики}}

Заштитување[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:c-uploaded {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:M-cropped {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Mprotected {{[[Шаблон:|]]}}

Расчистување и претворање[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:cleanup-image {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Image-Poor-Quality {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:imagewatermark {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:image-out-of-focus {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:blownout {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:image-underexposure {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:RemoveBorder {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:NoCoins {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:artifacts {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:ClearType {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:opaque {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:redundant {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:duplicate {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:obsolete {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Superseded-Image {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:badJPEG {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:badGIF {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:badFormat {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:ShouldBeSVG {{Да се претвори во SVG}}
en:Template:ShouldBePNG {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Overcompressed JPEG {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Vector version available {{Има векторска верзија}}
en:Template:Non-free vector version available {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:PNG version available {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Chemical structure {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Image hoax {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:description missing {{Недостасува опис}}
en:Template:Conflicting image use {{[[Шаблон:|]]}}

Преместување[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:rename media {{Преименување на датотека}}

Ризница[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:Copy to Wikimedia Commons {{За копирање на Ризницата}}
en:Template:License disclaimer notice {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Convert to SVG and copy to Wikimedia Commons {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Do not move to Commons {{Не ја преместувајте во Ризницата}}
en:Template:NowCommons {{СегаРизница}}
en:Template:ShadowsCommons {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:NoCommons {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:KeepLocal {{[[Шаблон:|]]}}

Бришење[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:Ifd {{Сзб}}
en:Template:oldifdfull {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Deletable image {{Слика за бришење}}
en:Template:db-i1 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i2 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i3 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i4 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:di-no source {{Без извор}}
en:Template:di-no license {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:No source no license {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:No copyright holder {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:No copyright information {{Без лиценца}}
en:Template:No license needing editor assistance {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i5 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:di-orphaned fair use {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Orphaned fairuse replaced {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Orphaned fairuse not replaced {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i6 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:di-no fair use rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i7 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:di-disputed fair use rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Dated dfu {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Non-free use disputed {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Comic-questionable-use {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:di-replaceable fair use {{Сзб-заменлива праведна употреба}}
en:Template:di-replaceable fair use disputed {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:di-replaced fair use {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Replaceable fair use {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:AutoReplaceable fair use buildings {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:AutoReplaceable fair use people {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i8 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i9 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:imagevio {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:db-i10 {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:not orphan {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:ImageUndeleteRequest {{[[Шаблон:|]]}}

Проблеми со извор, лиценца и праведна употреба[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:wrong-license {{Погрешна лиценца}}
en:Template:Somewebsite {{Некојвебсајт}}
en:Template:pui {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:PUIresolved {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:bsr {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:non-free reduce {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:non-free reduced {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Comic-ovrsize-img {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Fairusereview {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:reviewedfairuse {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Reviewedfairusedisputed {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Non-free with permission {{[[Шаблон:|]]}}

Ознаки за ограничувања[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:SVG-Logo {{SVG-Лого}}
en:Template:trademark {{Заштитен знак}}
en:Template:Insignia {{Ознака}}
en:Template:Freedom of panorama {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Nazi symbol {{Нацистички симбол}}

Marker? шаблони[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:PermissionOTRS {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:ConfirmationImageOTRS {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:OTRS pending {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:AC-image {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:AWM-image {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:LOC-image {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:NARA-image {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:PD-NYPL {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Brands of the World SVG {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Extracted with Inkscape {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Second Life screenshot {{[[Шаблон:|]]}}

Објаснувања за неслободна употреба[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:Non-free use rationale {{Објаснување за неслободна употреба}}
en:Template:Non-free image data {{Податоци за неслободна слика}}
en:Template:Non-free image rationale {{Објаснување за неслободна слика}}
en:Template:Album cover fur {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Album rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Single rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Fair use audio rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Backmasked-b {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Backmasked-f {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Book cover fur {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Book rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Comic cover rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Comic panel rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Game rationale {{Објаснување за игра}}
en:Template:Vgrationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Commercial logo rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Logo fur {{Лого офу}}
en:Template:Logo rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:School rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Historic fur {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Magazine rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Newspaper rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:ScreenshotU {{Ф скриншот}}
en:Template:Stamp rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Symbol rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Cover rationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Film cover fur {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Filmr {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Filmrationale {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:DVD rationale {{[[Шаблон:|]]}}

Известувања за корисници[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:idw-pui {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:idw-cp {{[[Шаблон:|]]}}
en:Template:Image copyright request {{Барање за лиценца}}
en:Template:File source {{Барање за извор}}
en:Template:Missing rationale2 {{[[Шаблон:|]]}}

Описи под слики[уреди | уреди извор]

Англиски Македонски
en:Template:Pufc {{[[Шаблон:|]]}}