Корисник:INkubusse/Стандарди

  Од Википедија — слободната енциклопедија

  Шаблони[уреди | уреди извор]

  • -никулец
  • гео-никулец
  • ист-никулец
  • биог-никулец

  Никулци[уреди | уреди извор]

  Категорија:Никулци за Шпанија
  Категорија:Географски никулци за Шпанија
  Категорија:Никулци за шпанска историја
  Категорија:Никулци за Шпанци
  Категорија:Никулци за шпански политичари
  Категорија:Никулци за шпански музичари
  Категорија:Никулци за глумци од Шпанија
  Категорија:Никулци за шпански писатели
  Категорија:Никулци за шпански сликари
  Категорија:Никулци за шпански фудбалери
  Категорија:Никулци за шпански спортисти

  Категории по регион[уреди | уреди извор]

  Пример: Германија

  Категории за Германија
  
  [[Слика:Flag of Germany.svg|десно|100п|Знаме на Германија]]
  Германија
  кат:Централна Европа
   --кат:Региони на Европа
  кат:Европски земји
   --кат:Земји по континент
   --кат:Европа
  
  -Германска култура
  кат:Германија
  кат:Европска култура
   --кат:Култура по регион
   --кат:Европа
  кат:Култура по националност
   --кат:Култури
   --кат:Култура
   --кат:Култура по регион
   --кат:Категории по националност
  
  -Географија на Германија
  кат:Германија
  кат:Географија по земја
   --кат:Категории по земја
   ---кат:Земји
   ---кат:Категории по тема
   --кат:Географија по место
   ---кат:Географија
  
  -Историја на Германија
  кат:Германија
  кат:Историја по земја
   --кат:Историја по регион
   --кат:Категории по земја
  кат:Историја на Европа
   --кат:Европа
   --кат:Историја по континент
   ---кат:Историја по регион
    ----кат:Историја
    ----кат:Категории по регион
  
  -Листи поврзани со Германија
  кат:Германија
  кат:Листи поврзани со Европа
  кат:Листи по земја
   --кат:Земји
   --кат:Листи поврзани со географија
   ---кат:Географија
   ---кат:Листи
   --кат:Категории по земја (различно од ..по националност)
   ---кат:Земји
   ---кат:Категории по тема
    ----кат:Категории
  
  -Германци
  кат:Германија
  кат:Луѓе по националност
   --кат:Луѓе
   --кат:Категории по националност
  кат:Европејци
   --кат:Европа
   --кат:Луѓе по континент
   ---кат:Луѓе
   ---кат:Категории по континент
    ----кат:Континенти
    ----кат:Категории по тема
  
  -Германска политика
  кат:Германија
  кат:Политика по земја
   --кат:Политика
   --кат:Политика по регион
   --кат:Категории по земја
  кат:Европска политика
   --кат:Европа
   --кат:Политика по регион
   ---кат:Политика
   ---кат:Региони
   ---кат:Категории по регион
  
  -Германско општество
  кат:Германија
  кат:Општество по националност
   --кат:Општество
   --кат:Категории по националност (различно од ..по земја)
   ---кат:Националност
   ---кат:Категории по тема
   ---кат:Категории по земја
  
  -Германски спорт
  кат:Германија
  кат:Германска култура
  кат:Европски спорт
   --кат:Спорт по континент
   ---кат:Спорт
   ---кат:Категории по континент
   --кат:Европска култура
  кат:Спорт по земја
   --кат:Спорт
   --кат:Категории по земја
  
  -Никулци за Германија
  кат:Германија|µ
  кат:Категории за никулци
  кат:Никулци по регион
   --кат:Категории за никулци
   --кат:Категории по регион
  кат:Никулци за Европа
   --кат:Европа
   --кат:Категории за никулци
   --кат:Никулци по регион
  
  -Некатегоризирани статии за Германија
  кат:Германија|µ
  кат:Некатегоризирани статии
  
  -Слики од Германија
  кат:Германија|µ
  кат:Слики по земја
  кат:Слики од Европа
  

  Категорија:Википедија[уреди | уреди извор]

  Категории што се дел од проектот Википедија на македонски јазик. На en.вики овие категории обично (речиси секогаш) имаат префикс Category:Wikipedia <име>, а кај нас Категорија:Википедија:<име> (како и на многу други јазици на Википедија).