Корисник:Ehrlich91/СИЕ Пролет 2016

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Датум #Ден Статија Википодатоци Земја
23 март 2016 001 Кнежевство Нитра Q837326 Словачка
24 март 2016 002 Демографија на Словачка Q340068 Словачка
25 март 2016 003 Ѓорѓе Вајферт Q216003 Србија
26 март 2016 004 Антон Бернолак Q588302 Словачка
Јозеф Милослав Хурбан Q933685
27 март 2016 005 Народен театар (Белград) Q1847119 Србија
28 март 2016 006 Естонска евангелистичко-лутеранска црква Q595269 Естонија
29 март 2016 007 Јамантау Q1514176 Башкортостан
30 март 2016 007 Албанска академија на науките Q1474287 Албанија
1 април 2016 008 Дјома Q1232261 Башкортостан
Претседател на Естонија Q890005 Естонија
4 април 2016 009 Централни Источни Алпи Q190348 Австрија
5 април 2016 010 Вјачеслав Екимов Q505731 Русија
6 април 2016 011 Елизе Рихтер Q89233 Австрија
7 април 2016 012 Милштатско Езеро Q220241 Австрија
8 април 2016 013 Ецталски Алпи Q307518 Австрија
9 април 2016 014 Канцелар на Австрија Q1006398 Австрија
11 април 2016 015 Кернаве Q215315 Литванија
12 април 2016 016 Список на реки во Литванија Q1927499 Литванија
13 април 2016 017 Вента Q1104010 Литванија
14 април 2016 018 Курски Провлак Q5595 Литванија/Русија
17 април 2016 019 Невежис Q138925 Литванија
18 април 2016 020 Хум (Хрватска) Q657683 Хрватска
19 април 2016 021 Чигоќ Q341487 Хрватска
21 април 2016 022 Загрепска искачница Q583140 Хрватска
22 април 2016 023 Никола Јуришиќ Q606632 Хрватска
23 април 2016 024 Латвиски балзам Q3133469 Латвија
24 април 2016 025 Ришки црн балзам Q1539410 Латвија
25 април 2016 026 Марија Домбровска Q242423 Полска
26 април 2016 026 Шњардви Q387256 Полска
27 април 2016 027 Риси Q672936 Полска
28 април 2016 028 Еугениуш Квјатковски Q609655 Полска