Корисник:Bogdanovaj

  Од Википедија — слободната енциклопедија

  ОПШТИНА ШТИП[уреди | уреди извор]

  • површина: 893 км2
  • површина на градот:13,5 км2
  • населби: 34
  • број на жители во општината: 47 7
  • број на жители во градот: 42 625
  • основни училишта: 4
  • подрачни училишта: 2
  • средни училишта: 5
  • универзитет: 1
  • радио станици: 5
  • тв станици: 2
  • клинички центар: 1
  • индустриска зона: 1
  • аеродром: 1


  Градоначалник на општина Штип[уреди | уреди извор]

  • Прим. д-р Илчо Захариев