Кореспонденции Хемија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

„Кореспонденции Хемија“ (англиски: Communications Chemistry) е научно списание на Нејчер Рисерч (англиски: Nature Research). Ова списание издава трудови со високо-квалитетени истражувања, коментари и прегледи во сите области на хемијата и сродните науки. Првиот број на списанието излегол во март 2018 година.[1] За каталогизација на ова списание се користи скратеницата Commun. Chem. [2]

„Кореспонденции Хемија“ е посветено на отворена наука, достапна за сите. Ова значи дека списанието не наплаќа претплата и сите објавени трудови се јавно достапни преку нивното мрежно место.[3]

Прв и единствен главен уредник на ова списание е Д-р Лук Бачелор.[4]

Библиографија[уреди | уреди извор]

  1. „Communications Chemistry first year anniversary collection“. www.nature.com. Посетено на 2019-07-18.
  2. „About the Journal | Communications Chemistry“. www.nature.com (англиски). Посетено на 2019-07-18.
  3. „Open access | Communications Chemistry“. www.nature.com (англиски). Посетено на 2019-07-18.
  4. „Editors | Communications Chemistry“. www.nature.com (англиски). Посетено на 2019-07-18.