Прејди на содржината

Континентални САД

Од Википедија — слободната енциклопедија

Континенталните држави во САД го зафаќаат континенталниот дел на државата, зафаќаат површина од 8,080,464 km2 и население од преку 315,000,000 жители. Најголемото растојание помеѓу државите е 4,509 км меѓу државите Флорида и Вашингтон, а растојанието север-југ изнесува 2,660 км. Држави во континенталниот дел се: