Континентална шпедиција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Континентална шпедиција е онаа која исклучиво или претежно се занимава со организирање на отпремување на стока со копнени превозни средства. Континенталните шпедитери го организираат превозот на стока по железница, по пат, со авиони и по речен и каналски пат.