Комерика Парк

Од Википедија — слободната енциклопедија
Комерика Парк

Комерика Парк (англиски: Comerica Park) е балпарк во даутаун Детроит, Мииген. Детроит Тајгерс, од Американската Лига во Мејџор Лиг Бејзбол, играат тука од 2000 година. Паркот се наоѓа до Форд Филд.