Клиент

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Клиент е лицето, најчесто регистрирано правно лице кое работи на профитна основа, кое со попуст ги пренесува на факторот своите нестасани договорни краткорочни парични побарувања.