Кирил Мицковски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Кирил Мицковски — македонски пејач и композитор на народни и новосоздадени песни.

Животопис[уреди | уреди извор]

Песни[уреди | уреди извор]

Кирил Мицковски напишал повеќе песни, како:[1]

  • Цел ден стоиш несте на чардакот (заедно со Наско Џорлев)
  • Кога стигнав во туѓина (заедно со Наско Џорлев)
  • Дебрца песна запеа (заедно со Наско Џорлев)

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • Kiril Mickovski, Cel den stoiš neste na čardakot, Šumadija, EP-6016.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Kiril Mickovski, Cel den stoiš neste na čardakot, Šumadija, EP-6016.