Кенткаус

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
xnt
t
kA kA
kA
s
Кенткаусво хиероглифи

Кенткаус (исто така Кенткавес и Кентакавес, египетски Ḫnt kȝw = s) било древно египетско име. Може да се однесува на неколку жени кои живееле во Старото Кралство: