Квиз

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Под поимот квиз се подразбира натпревар во знаење. Односно учесниците во квизот се натпреваруваат одговарајќи на прашања или играјќи најразлични игри засновани на нивното општо знаење.