Прејди на содржината

Квартет (книга)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Квартет - збирка раскази на српскиот писател Мирослав Јосиќ Вишњиќ, првобитно објавена во 1994 година од агенцијата „Драганиќ“, а како дел од библиотеката „Синиот круг“.[1]

Содржина[уреди | уреди извор]

Збирката ги содржи следниве раскази:[2]

  • Покрив над главата
  • Строго контролирана композиција
  • Шоља горко кафе
  • Тестамент

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Пишчеве напомене“, во: Мирослав Јосиħ Вишњић, Сабране приповетке. Београд: Драганић, 1995, стр. 283.
  2. Мирослав Јосиħ Вишњић, Сабране приповетке. Београд: Драганић, 1995, стр. 243-282.