Квалификации за европското првенство во фудбал 2012 - група Ф

Од Википедија — слободната енциклопедија

Резултати на натпреварите од квалификациската групата Ф на Европското првенство во фудбал 2012 година.

Табела[уреди | уреди извор]

Легенда
Победник во групата кој оди директно на завршницата
Екипи кои се квалификувале за бараж натпревари
Тим
оди. П Н По. ДГ ПГ ГР пое
 Грција 10 7 3 0 14 5 +9 24
 Хрватска 10 7 1 2 18 7 +11 22
 Израел 10 5 1 4 13 11 +2 16
 Латвија 10 3 2 5 9 12 −3 11
 Грузија 10 2 4 4 7 9 −2 10
 Малта 10 0 1 9 4 21 −17 1
  Хрватска Грузија Грција Израел Латвија Малта
Хрватска  2–1 0–0 3–1 2–0 3–0
Грузија  1–0 1–2 0–0 0–1 1–0
Грција  2–0 1–1 2–1 1–0 3–1
Израел  1–2 1–0 0–1 2–1 3–1
Латвија  0–3 1–1 1–1 1–2 2–0
Малта  1–3 1–1 0–1 0–2 0–2


Резултати[уреди | уреди извор]

2 септември 2010
21:15 UTC+3
Израел  3 – 1  Малта Стадион Рамат Ган, Рамат Ган
Гледачи: 17.000
Судија: Саид Енжими (Франција)
Бенајун гол 7'64' (pen.)75' Извештај Пејс гол 38'
3 септември 2010
21:00 UTC+3
Латвија  0 – 3  Хрватска Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 8.000
Судија: Бјорн Куиперс (Холандија)
Извештај Петриќ гол 43'
Олиќ гол 51'
Срна гол 82'
3 септември 2010
21:45 UTC+3
Грција  1 – 1  Грузија Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 5.000
Судија: Карлос Клос Гомес (Шпанија)
Спиропулос гол 72' Извештај Иашвили гол 3'

7 септември 2010
21:00 UTC+4
Грузија  0 – 0  Израел Стадион Борис Паичадзе, Тбилиси
Гледачи: 45,000
Судија: Саша Кевер (Шведска)
Извештај
7 септември 2010
19:30 UTC+2
Малта  0 – 2  Латвија Стадион Такали, Такали
Гледачи: 6,000
Судија: Тони Асума (Финска)
Извештај ГоркШс гол 42'
Верпаковскис гол 84'
7 септември 2010
20:30 UTC+2
Хрватска  0 – 0  Грција Стадион Максимир, Загреб
Гледачи: 33,000
Судија: Клаус Бо Ларсен (Данска)
Извештај

8 октомври 2010
21:00 UTC+4
Грузија  1 – 0  Малта Стадион Борис Паичаѕе, Тбилиси
Гледачи: 15,000
Судија: Алан Блек (Ирска)
Сирадзе гол 90+1' Извештај
8 октомври 2010
21:45 UTC+3
Грција  1 – 0  Латвија Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 10,000
Судија: Антонио Дамато (Италија)
Торосидис гол 58' Извештај
9 октомври 2010
20:30 UTC+3
Израел  1 – 2  Хрватска Стадион Рамат Ган, Рамат Ган
Гледачи: 30,000
Судија: Волфганг Штарк (Германија)
Шехтер гол 81' Извештај Крајнчар гол 36' (pen.)41'

12 октомври 2010
20:00 UTC+3
Латвија  1 – 1  Грузија Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 4,330
Судија: Мануел де Соуза (Португалија)
Cauņa гол 90+1' Извештај Siradze гол 74'
12 октомври 2010
21:45 UTC+3
Грција  2 – 1  Израел Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 16,935
Судија: Мартин Хансон (Шведска)
Салпигидис гол 22'
Карагунис гол 63' (pen.)
Извештај Спиропулус гол 59' (o.g.)

17 ноември 2010
17:30 UTC+1
Хрватска  3 – 0  Малта Стадион Максимир, Загреб
Гледачи: 9,000
Судија: Дуарте Гомес (Португалија)
Крајнчар гол 19'42'
Калинуќ гол 81'
Извештај

26 март 2011
21:00 UTC+4
Грузија  1 – 0  Хрватска Стадион Борис Паичадзе, Тбилиси
Гледачи: 63,000
Судија: Паоло Таљавенто (Италија)
Кобиашвили гол 90' Извештај
26 март 2011
21:00 UTC+2
Израел  2 – 1  Латвија Стадион Блумфилд, Тел Авив
Гледачи: 8,000
Судија: Милорад Мажиќ (Србија)
Барда гол 16'
Кајал гол 81'
Извештај Горкшс гол 62'
26 март 2011
20:30 UTC+1
Малта  0 – 1  Грција Стадион Такали, Такали
Гледачи: 11,000
Судија: Михаел Вајнер (Германија)
Извештај Торосидис гол 90+4'

29 март 2011
21:05 UTC+2
Израел  1 – 0  Грузија Стадион Блумфилд, Тел Авив
Гледачи: 13,500
Судија: Фреди Фаутрел (Франција)
Тал Бен Хаим гол 59' Извештај

3 јуни 2011
20:00 UTC+2
Хрватска  2 – 1  Грузија Стадион Пољуд, Сплит
Гледачи: 35,000
Судија: Стефан Јоханесон (Шведска)
Манџукиќ гол 76'
Калиниќ гол 78'
Извештај Канкава гол 17'

4 јуни 2011
19:30 UTC+3
Латвија  1 – 2  Израел Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 6,147
Судија: Алан Кели (Република Ирска)
Чауна гол 62' (pen.) Извештај Бенајун гол 19'
Тал Бен Хаим гол 43' (pen.)
4 јуни 2011
21:30 UTC+3
Грција  3 – 1  Малта Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 14,750
Судија: Павел Гил (Полска)
Фефацидис гол 8'64'
Кирјакос Пападопулос гол 26'
Извештај Мифсуд гол 54'

2 септември 2011
21:00 UTC+4
Грузија  0 – 1  Латвија Стадион Микеил Мески, Тбилиси
Судија: Леонтиос Трату (Кипар)
ИЗвештај Чауна гол 63'
2 септември 2011
16:05 UTC+3
Израел  0 – 1  Грција Стадион Блумфилд, Тел Авив
Судија: Крег Томсон (Шкотска)
Извештај Нинис гол 60'
2 септември 2011
19:00 UTC+2
Малта  1 – 3  Хрватска Стадион Такали, Такали
Судија: Тони Чапрон (Франција)
Мифсуд гол 38' Извештај Вукојевиќ гол 11'
Бадељ гол 32'
Ловрен гол 68'

6 септември 2011
20:30 UTC+2
Малта  1 – 1  Грузија Стадион Такали, Такали
Гледачи: 2,000
Судија: Пол ван Бекел (Холандија)
Мифсуд гол 25' Извештај Канкава гол 15'
6 септември 2011
21:30 UTC+3
Латвија  1 – 1  Грција Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 5,415
Судија: Станислав Тодоров (Бугарија)
Чауна гол 19' Извештај К. Пападопулус гол 84'
6 септември 2011
20:00 UTC+2
Хрватска  3 – 1  Израел Стадион Максимир, Загреб
Гледачи: 22,000
Судија: Карлос Вељаско Карбаљо (Шпанија)
Модриќ гол 47'
Едуардо гол 55'57'
Извештај Хемед гол 44'

7 октомври 2011
21:45 UTC+3
Грција  2 – 0  Хрватска Стадион Караискакис, Пиреа
Гледачи: 27,200[1]
Судија: Хауард Веб (Англија)
Самарас гол 71'
Гекас гол 79'
Извештај
7 октомври 2011
20:00 UTC+3
Латвија  2 – 0  Малта Стадион Сконто, Рига
Гледачи: 4,315[2]
Судија: Ричард Труц (Словачка)
Вишнаковс гол 33'
Рудневс гол 83'
Извештај

11 октомври 2011
21:00 UTC+4
Грузија  1 – 2  Грција Стадион Микеил Мешки, Тбилиси
Гледачи: 7,824[3]
Судија: Даниеле Орсато (Италија)
Таргамадзе гол 19' Извештај Фотакис гол 79'
Харистеас гол 85'
11 октомври 2011
19:00 UTC+2
Малта  0 – 2  Израел Стадион Такали, Такали
Гледачи: 2,614[4]
Судија: Бруно Паиксао (Португалија)
Извештај Рафаелов гол 11'
Гершон гол 90+3'
11 октомври 2011
19:00 UTC+2
Хрватска  2 – 0  Латвија Стадион Кантрида, Риека
Гледачи: 8,370[5]
Судија: Антони Гутиер (Франција)
Едуардо гол 66'
Манџукиќ гол 72'
Извештај

Наводи[уреди | уреди извор]