Кајмани (потсемејство)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Caimaninae
Научна класификација
Царство: Животни
Колено: Хордати
Класа: Влекачи
Ред: Crocodilia
Семејство: Alligatoridae
Потсемејство: Caimaninae
Преживени родови

Caiman
Melanosuchus
Paleosuchus

Caimaninae е една од двете потсемејства на семејството на алигаторовидните. Содржи 3 преживеани рода, во кои спаѓаат 6 преживеани вида на кајмани.

Потсемејство Caimaninae

† означува изумрени родови и видови