Прејди на содржината

Кашик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кашик Адаси гледан од Бургазада .

Островот Кашик, (турски: Kaşık Adası, буквално „Остров на лажица“; грчки: Πίτα) — еден од деветте острови што ги опфаќаат Принцевските Острови во Мраморното Море, во близина на Истанбул. Островот се наоѓа помеѓу островите Бургазада и Хејбелиада. Кашик Адаси е официјално управуван од населбата Бургазада во областа Адалар во Истанбул, Турција.