Категорија:Поречки села

Од Википедија — слободната енциклопедија

Порече е топоним за област во Македонија. Се наоѓа по горното течение на реката Треска, детерминирано на северозапад со планинскиот масив на планината Сува Гора, на исток со планинскиот масив ... . Делови на оваа област (Порече) согласно различните територијални поделби на Република Македонија делови од областа припаѓале во различни административни терторијални организации (општини), како например: Кичево, Македонски Брод, Другово, Другово, Пласница, ...

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 53 поткатегории од вкупно 53.

Б

В

З

И

К

Л

М

Р

Т