Категорија:Полу-заштитени страници

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Опис:

Оваа категорија и нејзините подкатегории содржат страници што биле полу-заштитени во согласност со Википедија:Правила за заштитување. Полу-заштита значи забрана за уредување на страница од страна на анонимни и новорегистрирани корисници. За целосно заштитени страници, коишто може да се уредуваат само од страна на администратори, видете Категорија:Заштитени страници.

За да додадете страница во оваа категорија, додадете {{Заштитено-анон}} или еден од поспецифичните шаблони за полу-заштитување. Таков шаблон треба да се постави само ако страницата е всушност полу-заштитена.

Треба да се знае дека самото додавање на шаблон не ја заштитува страницата. Исто така, самото заштитување на страницата не го додава шаблонот автоматски. За да се избегнат забуни, најдобро е да се додава шаблонот веднаш по заштитувањето на страницата.