Категорија:Населени места во покраината Истанбул

Од Википедија — слободната енциклопедија
Местоположба на Истанбулската покраина во рамките на Турција

Оваа категорија ги вклучува исто така историските градови, гратчиња и села во областа на Истанбул, кои се целосно урбанизирани населби во соседните урбани просвами. Оваа категорија се совпаѓа со Категорија:Населби во Истанбул, но и двете категории се различни.

Страници во категоријата „Населени места во покраината Истанбул“

Оваа категорија содржи само една страница.