Категорија:Македонски стрип

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

СТРИП ЦЕНТАР НА МАКЕДОНИЈА-ВЕЛЕС

Стрип центар на Македонија со седиште во Велес (СЦМ) е формиран во 2002 г како продолжение на Друштвото за љубители на стрип„СТРИП АРТ“ (1995 г) Во своето континуирано делување успешно работи на: -овозможување на контакти на македонските стрип автори со стрип чинители од други земји -преку ревиите „СТРИП АРТ “ и „СТРИП КРЕАТОР“ “(единствена постојана стрип публикација кај нас која излегува од 2003 г) македонските автори континуирано ги објавуваат своите стрип дела(доста од нив и дебитантски) -организирање на стрип изложби и промоции низ повеке градови од Македонија и во странство -застапување пред државни институции,медиуми, јавност со цел стекнување на подобри услови за делување на македонската стрип сцена .

Поткатегории

Оваа категорија ја содржи само следнава поткатегорија.