Катарина Бабан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Катарина Бабан
Раѓање 20 јуни 1988
Професија глумица
Официјално мрежно место
Порталот за уметност на кино

Катарина Бабан (хрватски: Katarina Baban; Осиек, 20 јуни 1988) е хрватска театарска, телевизиска и филмска глумица.

Краток преглед[уреди | уреди извор]

Учела во основното училиште во Осиек, а од 1996 до 1999 е член на Детскиот хор Осијек „Зумбиќи“. Во 2003 година се запишала во Средното училиште во Осиек. За време на средното училиште завршила  две нивоа на италијански јазик. Во 2007 година се запишала на Академијата за уметности во Осиек, насоката на глумата и кукленството, а во 2012 година дипломирала со одличен успех.

Филмографија[уреди | уреди извор]

Телевизиски улоги[уреди | уреди извор]

 • "Твоето лице звучи познато", како Катарина Бабан (2018.)
 • "Златен"" како Ана, овој хотел располага со базен (2016 година.-2017.)
 • "Тајните", како Вљубените (2013.-2014 година.)
 • "Недела наутро, во саботата вечер"како случаен поминувач (2011 г.)
 • "Најдобри години", како Лотар (девојка) (2011 год.)
 • "Отворете Караоке Шоу", како раководител (2011 г.)

Театарска улога[уреди | уреди извор]

 • "Кан Кан", како Кан II. (2013.) - Осиек
 • "Слободен сообраќај", како Sevka (2013.) - Осиек
 • "Unterstadt" како Судирот (2012 год.) - Фриули лето за култура
 • "Одмазда", како Риа (2012 год.) - Градски театар Пожега / Академија на науките во Сочи
 • "Еден пациент на д-Р Фројд," како Кристина (2011 г.) - Равен Театар
 • "Се надевам дека надвор од плакарот", како Надеж (2011 г.) - Градски театар Пожега
 • "Божиќ приказна" (2011 г.) - Театар од портокал во базен
 • "Паралелни светови", како Клара (2010.) - Осиек
 • "Прва класа превоз" (2010.) - Мала сцена
 • "Да ја разиграме Мелита" како Сјур (2009 год.) - Градски театар Пожега / Академија на науките во Сочи
 • "Се разбира да се откажете од пушењето", како Пушач #1 - Градски театар Пожега / Академија на науките во Сочи

Надворешни врски[уреди | уреди извор]