Кангатсијак

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Кангатсијак

Кангатсијак (гренландски: Kangaatsiaq) е град во западниот дел на Гренланд, во општината Касуитсуп. Со неговите 558 жители во 2013 година, тој е шеснаесеттиот град по големина на Островот.