Итриум алуминиум борат

Од Википедија — слободната енциклопедија
Итриум алуминиум борат
Назнаки
13813-76-8
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 117065339
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Структура
R32, No. 155
Дополнителни податоци
 Yes check.svgОк(што е ова?)  (провери)
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

Итриум алуминиум борат (YAl 3 (BO 3 ) 4, во понатамошниот текст YAB ), се одгледува со методот на флукс со модифициран систем за флукс на молибдат . Тоа дава можност за реализација на видливи ласери испумпани од диоди со самофреквентно удвојување (SFD) на главните линии на инфрацрвено ласерско зрачење .