Исламски институт (Софија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Виш исламски институт
ВидОбразовно-истражувачка институција
Основан1998
МестоСофија,  Бугарија
www.islamicinstitute-bg.org

Вишиот исламски институт е више училиште за обука на муслимански духовници кој се наоѓа во Софија, Бугарија. Училиштето било основано во 1998 година.