Ипанема

Од Википедија — слободната енциклопедија
Плажата Ипанема

Ипанема е кварт сместен во јужната зона на градот Рио де Жанеиро, помеѓу квартот Леблон и Арпоадор. Квартот настанал во 1894 година, како отмен дел на Рио, а најзначаен дел е плажата Ипанема.