Или-или

Од Википедија — слободната енциклопедија

Или-или — македонска издавачка куќа, со седиште во Скопје.

Историја[уреди | уреди извор]

Издавачка дејност[уреди | уреди извор]

Издавачката куќа „Или-или ја започнала својата издавачка дејност во 2004 година, со објавувањето на романотЧитачот“ од Бернхард Шлинк, во рамки на едицијата „Проаза“.[1] Каталогот на „Или-или“ ги опфаќа следниве наслови:

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Или-или прославува една деценија“, Дневник, година XVIII, број 5639, четврток, 11 декември 2014, стр. 19.
  2. „Трето издание на „Резервен живот“ од Лидија Димковска“, Дневник, година XIX, број 5755, сабота, 2 мај 2015, стр. 19.
  3. Роберт Алаѓозовски, „Надежни, а неподдржани“, Економија и бизнис, година 18, број 207, 11 септември 2015, стр. 101-103.
  4. „Промоција на новата книга на Лидија Димковска“, Дневник, година XX, број 5992, четврток, 18 февруари 2016, стр. 19.
  5. „Објавен наградуваниот роман „Каналот Мусолини“ на Антонио Пенаки“, Дневник, година XX, број 6172, четврток, 22 септември 2016, стр. 21.
  6. Роберт Алаѓозовски, „Нелагодност во вдомувањето“, Економија и бизнис, година 18, број 220, октомври 2016, стр. 101-103.
  7. Роберт Алаѓозовски, „Разгоропаденост на авторското его“, Економија и бизнис, година 18, број 224, февруари 2017, стр. 98-99.
  8. Роберт Алаѓозовски, „Во потрага по јунакот на нашето време“, Економија и бизнис, година 19, број 226, април 2017, стр. 98-100.