Идентитет (роман)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Идентитет  
Автор Милан Кундера
Наслов на
оригиналот
L'Identité
Преведувач Елизабета Трпковска
Јазик француски
Издавач Табернакул
Издадена оригинал: 1998
Страници 124 страни, 120mm x 200mm, полутврда подврска
ISBN 978-9989-171-50-5

Идентитет е еден од поновите романи на Милан Кундера, објавен во 1997 на француски јазик.

Тој претставува интересна анализа на еден пар, на идентитетот на мажот и жената и се занимава со прашањето колку е можна неговата промена во одредени услови.